Open Podium

Koffiehuis De Oude Bieb opent haar deuren voor kunst en cultuur!

In Zeewolde wonen veel mensen die iets met kunst en cultuur hebben of daar actief mee bezig zijn. De Oude Bieb wil niet alleen de huiskamer van Zeewolde zijn, maar ook op cultureel vlak een verbindende factor zijn. Om dat mogelijk te maken zijn we een aantal inspirerende initiatieven gestart, waarvan sommige al voorzichtig vorm krijgen en andere nog (verder) uitgewerkt moeten worden.

Ons doel is De Oude Bieb een centrale plek in de samenleving te maken waar kunst en cultuur in een laagdrempelige en informele setting tot uiting kunnen komen.

Piano

DOB beer 1

In De Oude Bieb staat een piano die door iedereen die kan spelen bespeeld mag worden. Sterker nog, we willen mensen aanmoedigen gezellig een uurtje (of wat) te komen spelen. Als je dit doet, zetten we de muziek uit en krijg je een kop koffie, thee of iets fris aangeboden.

Uiteraard moet de muziek vooral sfeer verhogend en niet té aanwezig zijn. Onze gasten moeten wel gezellig met elkaar kunnen blijven kletsen of kunnen werken.

Kom dus gerust regelmatig even muziek maken in De Oude Bieb. Je bent van harte welkom!

Open Podium

Open podium 1

In de hoek rechts achter in De Oude Bieb is een heus podium gebouwd, voorzien van een digitale piano, verlichting en versterking. Regelmatig – vooralsnog elke zaterdag – is hier open podium. Iedereen is welkom om hier te komen zingen en/of spelen. Vooral het samen komen om muziek te maken willen we stimuleren. Je kunt je eigen instrument of microfoon desgewenst zo inpluggen. Op deze manier willen we muziek weer de plek geven waar het vroeger altijd hoorde, in een informele setting, spontaan en authentiek, van mens tot mens en niet uit een ‘blikje’ (de gedachte achter de Ierse pub).

Dus speel je een instrument of kun je mooi zingen, meld dit bij onze medewerkers, dan geven zij dit door en kun jij je muzikale bijdrage aan het open podium leveren.

Culturele avonden

DOB mini 1

Aanvullend op het open podium – dat vooralsnog tijdens openingstijden open is – dromen wij er van De Oude Bieb ook regelmatig ’s avonds te kunnen openstellen voor culturele activiteiten. Dit kan van alles zijn. Een solo optreden, een optreden met jouw band of koor, een toneelstuk, poëzie voordragen of korte verhalen voorlezen, een lezing over een thema houden. Eigenlijk wat je maar kunt bedenken op cultureel vlak. De sfeer van De Oude Bieb leent zich perfect voor een gezellig avondje cultuur snuiven.

Om dit te kunnen faciliteren moeten er vrijwilligers beschikbaar zijn en moet je wel denken aan een bijdrage in de kosten of een gegarandeerd aantal bezoekers maar voor de rest is het helemaal aan jou hoe je deze avond in zou willen vullen. Licht, geluid… actie!

Cultureel vrijwilliger worden? Meld je aan!

Om al deze initiatieven mogelijk te maken hebben we meer culturele vrijwilligers nodig, mensen die zich in willen zetten voor het initiëren en organiseren van deze initiatieven, het verzorgen van de communicatie en uiteraard mensen die in de schijnwerpers willen staan.

Ook als je een mbo- of hbo-opleiding doet op het gebied van cultuur, muziek of event management ben je meer dan welkom om mee te werken of op te treden en op deze manier ervaring op te doen. Zelfs een (snuffel)stage is bespreekbaar!

Dus heb je een hart voor kunst en cultuur en wil je iets betekenen voor de samenleving? Meld je dan aan als cultureel vrijwilliger!

Agenda

mei 2024
juni 2024
Geen evenementen gevonden!